Hunddagisutbildning

KAMPANJ med framtidstro och gäller tillsvidare under rådande pandemi 2021. DU BETALAR ENDAST 5 000 KR inkl moms (ord pris 5 800 kr)

HUNDDAGISUTBILDNING Sveriges mest PRISVÄRDA och FLEXIBLA format. Gå utbildningen:

- 100% på DISTANS (workshop innehåll genomför elev på hemmaplan via dator och inlämningsuppgifter)
ELLER-

- 90% INTENSIV (90% på distans). För ökat handledarstöd i form av workshop på plats i Sthlm utan inlämningsuppgifter. 

DATUM att välja mellan för workshop 2021 (gäller både 90% Intensiv OCH 100% Distans) :

24 Januari, 21 Februari, 4 April, 30 Maj, 18 Juli, 5 September, 24 Oktober, 28 November, 19 December. Klockslag 13.00-19.00

Du bestämmer - boka din utbildningsplats nu!

DELBETALA din utbildning via Human Finans - KLICKA HÄR
MISSA INTE – BOKA DIN PLATS HÄR !

AURORA HUNDTJÄNST Hunddagisutbildning. Sveriges mest prisvärda med 100% nöjda elever. Utbildningen handleds av internationellt certifierad hundinstruktör med många års erfarenhet av arbete med hundar i flock. Uppdaterat kursmaterial "En dag på Hunddagis" + "En dag på Mobilt Hunddagis"

Länsstyrelsen kräver idag särskild utbildning för dig som vill arbeta med hundar eller starta egen hundverksamhet. Aurora Hundtjänsts Hunddagisutbildning är praktiskt inriktad med teori anpassad för självstudier och ger dig kunskap att arbeta med hundar. Antingen i egen regi, som anställd på hunddagis, hundpensionat eller annat.

För att påbörja utbildningen mailar du in dina fullständiga kontaktuppgifter och få en PDF-faktura direkt till din e-mail. Du betalar kursavgiften 5 000 kr till Bankgiro 637-8913 och märker betalningen med ditt för- och efternamn. När kursavgiften är Aurora Hundtjänst tillhanda får du ett komplett teoretiskt underlag skickat elektroniskt till dig till din mailadress och kan påbörja utbildningen direkt. Hunddagisutbildningens tre olika delar är oberoende av varandra och kan genomföras i den turordning eleven själv väljer.

Workshopen "Praktisk Flockhantering Steg 1":

Under workshopen "Praktisk Flockhantering Steg 1" lär Du dig om hundflockens dynamik och hur du riskbedömer. Workshopen ingår i båda formaten lär dig kriterier för en sund hundgrupp, hur du läser individer, förutser beteenden och hur du får hunden att samarbeta i din gränsdragning utan att kränka. Etologi, läran om djurs beteende är i centrum för utbildningen. Vi tittar på 25 olika filmklipp på möten och kommunikation mellan hundar för att du ska kunna identifiera en sund lek mellan hundar, hur konfrontationer kan se ut, rädslereaktioner, hur hundar mäter sig med varandra och hur dom psykologiskt och fysiskt kan mobba en annan hund. 

Att vara på hunddagis är en onaturlig miljö för en hund och stor utmaning som inbegriper situationer som hunden i det fria tolkar som larmsituationer. Flykt, frysning eller angrepp. Grundbulten ligger i att veta hur hunden tar in information, bearbetar den, vilket agerande som följer och varför. En hunddagisfröken behöver kunskap för att identifiera stressignaler och färdigheter för kunna reducera stress i individ, flock och omgivning. Denna behöver även lära sig vilket stöd hundarna behöver för att kunna må bra till exempel på ett hunddagis eller i en hundflock.

En dagisfrökens roll är att varje dag läsa av hur hundarna mår för att kunna förutse eventuella förändrade beteenden. Dessa beteenden kommer inte som en överraskning utan man har länge haft chansen att återställa balansen i hundgruppen och undvika tråkigheter. Har man ett plötsligt slagsmål i hundgruppen har man misslyckats. Detta eftersom att microsignalerna (spänningarna hundarna emellan) varit närvarande en längre tid innan slagsmålet vilket hade kunnat undvikas med ett aktivt "dagisfrökenskap". Microsignaler, hundarnas kroppsföring, energier, svansar i olika lägen, mungipor avslappnade långa eller strama korta, öron som stryks bakåt, sänkta huvuden. Ja, hundens kroppsspråk och signaler kommer du bli välbekant med efter helgen. Snälla, empatiska och hänsynstagande hundar är ingen slump. Dessa skapar du själv.

Ingen egen hund kan tas med på workshopen då det är en sammansvetsad hundflock på plats och det finns dessvärre ingen tid att lägga på att introducera nya hundar. Under workshopen omvandlar du teoretisk kunskap till praktiska färdigheter. Workshopen ger Dig även insyn i hunddagisverksamheten STIMULANS Småhundsdagis som var en mobil hundomsorg. 

Handledaren Mimmi Janeld har 13 års erfarenhet av hunddagis med flock- och rehab inriktning (samtliga hundar är i samma flock ute som inne) och är internationellt certifierad hundinstruktör, håller kurser för privatpersoner, yrkesutbildning för hundprofessionella och utbildar hunddagispersonal enligt Länsstyrelsens krav. Mimmi är "Certifierad Professionell Hundtränare" vid Karen Pryor Academy for Animal Training and Behavior (USA) och är Karen Pryor Academy Certified Training Partner (KPA-CTP).

Läs mer om Mimmi på www.aurorahundtjanst.se/om-ah

Utbildningen omfattar totalt 80 h och ger:

Instruktörsledd praktik i workshopen "Praktisk Flockhantering"

Instruktörsledd teori

Ca 30 timmar eget arbete

Innehåll:

Praktik

Inskolning

Vägledaren

Starta eget

Raskunskap

Djurtransport

Hundsjukvård

Första hjälpen

Smittspridning

Stress hos hund

Kundhantering

Balanserad energi

Den obalanserade tamhunden

Recept på sund gruppdynamik

Konflikthantering med hund

Aggressivitet hos hund

Starka / svaga hundar

Dämpning / förstärkning

Koncentration

Diskriminering

Fjärrdirigering

Praktiska verktyg för säkerhet och konstruktiva beteenden i grupp

Praktisk Flockhantering (originalet och Sveriges första inkluderade i en Hunddagisutbildning)

Pedagogik & Säkerhet

Avtal & Tillstånd

Djurskyddslagstiftningen

Vardagslydnad på hunddagis

Hundens beteendebehov och etologi

Problemhundar och problemhundsägare

Efter fullföljd utbildning erhåller eleven Diplom och giltigt Kursintyg.

Kursavgift: 5 000 kr inklusive moms

Vill Du anmäla dig till utbildningen eller ha mer information?  KLICKA HÄR

Ett axplock av elevkommentarer:

"En helt fantastisk helg/workshop med en fantastisk handledare. Du har sån inlevelse när du föreläser och är mycket pedagogisk. Jag lärde mig väldigt mycket och kände mig väl mottagen/behandlad (för en som har ångest var just det väldigt skönt). Att du har en enorm passion för det du gör och har en öppen attityd hjälper verkligen en att slappna av och fokusera på att ta in det du föreläser om. Är så glad över att jag valde denna utbildning, jag kan inte vara annat än supernöjd! Skulle definitivt rekommendera andra att gå denna workshop // Mathilda Malm, Skutskär"

"Mimmi är en mycket professionell kursledare som kan på ett pedagogiskt sätt lära ut så man förstår vad hon menar. Känslan att vara med på workshopen "Praktisk Flockhantering" var som ett lyckorus och jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av. Är väldigt tacksam att jag var på den. Rekommenderar alla att vara med på den här fantastiska lärorika workshopen. Ett STORT tack till dig Mimmi"// Jouni Wingstrand, Projektledare för Hundvakt.info

"Tack för en otroligt rolig och lärorik helg. Har aldrig träffat någon som brinner så mycket för sitt yrke och lär ut på ett så himla bra sätt som du gör! Allt var helt över förväntan och vi skulle inte kunna bli mer nöjda. Sköt om dig och TUSEN, TUSEN tack för allt!" // Sara Nord, Karlstad

"Enkelt att fylla i din utvärdering ? Fråga 1-5  får alla betyget 5. För att du är som klippt och skuren att hålla utbildningar. Du ser alla och låter alla komma till tals och delar frikostigt med dig av dina erfarenheter på ett smittsamt entusiastiskt sätt.  Lite partisk är jag dock då jag alltid vill uppfostra och ta hand om hundar på ett icke kränkande sätt, precis som du. Det var självklart en övervägande orsak till att jag valde din kurs.  Men också en orsak till att din kurs är så otroligt viktig. Hoppas och håller tummarna för att du startar fler kurser ?! Tack! Lycka till! På återseende"/ Eva Johansson, Enköping

"Du har ett unikt sätt att arbeta med hundarna som känns så himla bra både för hundarna och för en själv. Man har kontroll men behöver aldrig höja rösten eller ta i hundarna fysiskt. Du lärde oss att se hundarna individuellt, hur man behandlar hundar med olika energi nivåer och svagheter/styrkor, och inte bara som en stor grupp. Vi rekommenderar dig varmt till alla vi träffar!! / Linnéa Lundkvist & Tilda Svensson-Blom, Hunddagiset Lugna Hundar AB, Stockholm

"Detta är något som alla som jobbar med hund skulle göra. Instruktörer, uppfödare, dagispersonal mm. Detta var en av de bästa upplevelser jag haft med hund och då ska du veta att det gått ca 30 år med dessa individer. Helt fantastiskt att se dessa olika individer och du samarbeta i det som i grunden är bäst för flocken" / Agneta Isaksson, Gekås Hunddagis, Ullared