STIMULANS Småhundsdagis

 

STIMULANS SmåhundsdagisMED HÄMTNING / LÄMNING I HEMMET Inga tider att passa
 Balanserad hundgrupp

Ingen förvaring eller långpromenader i ur och skur 


Anpassat för den unga såväl den äldre försvagade hunden


Ombesörjer veterinärbesök och vaccinationer dagtid

Daglig SMS-rapport efter hemlämning 


 Tjänsten tillgänglig 1-5 dagar / vecka


7 000 kvm egen rastgård / träningsplanInackorderingsmöjlighet  Välutbildad och rutinerad personal tar vara på din hunds potential i ett årligen reviderat Aktivitets-, Beriknings- och Hälsoprogram
STIMULERADE FRISKA HUNDAR  =  HARMONISKA  HUNDAR !
SÅ HÄR ROLIGT HAR HUNDARNA HOS AURORA HUNDTJÄNST
KLICKA HÄR FÖR ATT SE FILMVILL DU BOKA PLATS ELLER HA MER INFORMATION - KLICKA HÄRGLIMTAR UR DEN DAGLIGA                LÄS HÄR VAD KUNDERNA TYCKER                        VERKSAMHETEN                                              OM VERKSAMHETEN


12-åriga Tyra började i verksamheten för 4 år sedan och var då anti-social mot andra hundar. Idag är hon rehabiliterad sedan länge och from som ett lamm. Här ägnar hon sig åt en av favoritsysslorna - mental aktivering i form av en aktivitetsbräda. 

13-åriga Sammy har aldrig gått tillsammans med hundar i flock tidigare. Med hjälp av en pedagogisk inskolningsrutin har både han och etablerade hundar i flocken fått gott om tid att vänja sig vid och acceptera varandra. Sammy, som även är döv och har en öm rygg, behöver lugn och ro ute som inne - då är STIMULANS Småhundsdagis helt rätt!

Som liten hund med tunn päls och känsliga tassar kan vintern ibland vara en utmaning. Personalen tar hjälp av lämpliga tillbehör och kläder för en så angenäm stund som möjligt utomhus.

3-åriga Alfons gillar att sträcka ut i härligt busrus och får ibland med sig en och en annan kompis. Hundgruppen har en 7 000 kvm stor inhägnad rastgård / träningsplan att nyttja i Skogås. Säkerhet är av hög prioritet på STIMULANS Småhundsdagis. Hundarna utvecklar sitt signalspråk i en skyddad miljö och lär sig att leka på ett respektfullt sätt utan fysiska eller psykologiska kränkningar. Alla hundar har rätt till sin favoritdag.

Den dagliga verksamheten delas in i bland annat roliga aktiviteter och självstärkande berikning. Det senare är handlingar hunden gör helt naturligt utan påverkan av människan i en naturlig situation och som gör det extra gott att vara hund en stund. Papi har här spontant hoppat upp på en sällskapssjuk stubbe. 

Den som söker han finner överraskningar precis som Leia. Hundens viktigaste sinne att hämta information från sin omgivning är nosen. Daglig motionering av nosen ger stimulerade lyckliga hundar.

Här hoppar Bailey och Papi tillsammans i ett tandemhopp. Följsamhet, signalkänslighet och hundens inre drivkraft används som ingredienser i en gruppstärkande härlig "gryta" av välplanerade övningar som skapar empatiska beteenden mellan hundarna och goda relationer som vårdas varje dag.

10-åriga Lisa hoppar som en loppa när agility hindren kommer fram. Lisa tycker också om att jaga fåglar som retas i rastgården och gosa riktigt nära dagisfröknarna. 

Bessie är en liten osäker tjej som fullkomligen älskar STIMULANS Småhundsdagis men inte gillar andra hundar. Skulle kunna innebära ett dilemma men verksamheten passar dock henne väl då hundflocken är tolerant, lugn, trygg och tyst.

Indra är ingen småhundsras men är möjligen den lugnaste, snällaste och mest välartade labrador som vandrar på denna jord. Hennes närvaro lugnar alla och hon utgör en modersgestalt för flera. Ibland har storleken ingen betydelse för en harmonisk hundflock.

En professionell hundmassör besöker verksamheten regelbundet och sprider hälsa och välbefinnande. Alla hundarna uppskattar aktiviteten och står på kö och krafsar på dörren in till massören, även de som nyss varit inne och blivit "knådade". En mycket givande komponent som framförallt kan hjälpa hundar som vanligen inte gillar beröring av främlingar eller är hanteringskänsliga. Här får fina Zelda ett välgörande oxytocinpåslag.

Två gånger per år åker STIMULANS Småhundsdagis dagtid till professionella Anivet i Handen för vaccinationer och veterinärbesök. Varje vår genomförs även kampanjen "Sund i mun" och hundarna får en GRATIS munundersökning och tandvårdsprodukter. Friska hundar är glada hundar.

Extra stolta är STIMULANS Småhundsdagis över sitt "Doftlaboratorium" där alla hundar som vill får träna Specialsök dagtid. Det innebär att man inledningsvis lär hunden att söka en enda doft i en i sidled förflyttningsbar burk med lufthål utan störningar. Det går snabbt att lära sig och snart tar man in andra dofter i burkar invid den första och hunden får belöning när den åter markerar den ursprungliga doften. Utrustningen används i den avancerade och precisa markeringsträningen av knark-, diabetes-, skadedjur-, cancer- och bombhundar för att nämna några.
Doftlaboratoriet kan med unik fördel användas i vardagslydnads- och problemhundsträning då man kan lära in nya beteenden kopplade till olika stimuli. Dagisfrökens privata hund Dolly demonstrerar specialsök på bilden.
Knapp Prislista 2014

KUNDEN HAR ORDET 

”Hörde talas om den fantastiska Mimmi av hundägare på Gärdet för många år sen och blev rekommenderad att söka plats hos henne för min mellanpudel av en annan pudelägare Eva Riedel, som hade sina fina pudlar hos henne. Sen dess har Frasse, som nu fyller 11 år i augusti, varit hos världens bästa Mimmi! 
Mimmi kom hem och lärde känna Frasse i hans hem och hon fick genast god kontakt både med matte och Frasse. Hon visade sig vara en mycket klok, glad, trevlig och social ung kvinna.

Som psykolog uppskattar jag att Mimmi är en tydlig flockledare, som hundarna med glädje knyter an till till skillnad från de flesta hunddagis som har många och inte lika välutbildad personal. Frasse har varit på tre andra hunddagis men aldrig tyckt om att jag lämnat honom men till Mimmi springer han glatt. Det är faktiskt bara Mimmi och min dotter han tycker om att vara hos utan matte. Inte ens hos mina söner, som han älskar gillar han att vara själv.  Han tycker om att åka Mimmis Djurtransport till rastgårdar, där han får springa lös och umgås med andra hundar.

Frasse är en väluppfostrad, vänlig och social hund, vilket delvis är Mimmis förtjänst. Han känner att Mimmi tycker om honom och hon har följt upp de lydnadskurser och träning matte la grunden till genom kontinuerliga övningar och agility och inte minst genom de helgkurser i flockhantering Frasse hjälpt Mimmi med!

Viktigt för mig att hunddagis inte bara blir förvaring. Som matte har jag alltid känt mig trygg när Frasse är hos Mimmi. Med en champion och utställningshund har jag också uppskattat att Mimmi haft förståelse för att en pudels päls inte mår bra i flera timmars hällregn utan hon har möjlighet till flexibilitet.

Frasse har helt klart blivit om möjligt än mer social genom hundfritids och nu på sommaren tittar han trånande på andra hundar och vill hälsa på dem. Jag är säker på att han saknar det dagliga umgänget med andra hundar. Genom att han får möjlighet att vara i flock glömmer han inte heller att vara hund utan får träning i naturligt hundbeteende och signalerar fint till andra hundar.

Tyvärr hämtar inte Mimmi längre några hundar på Östermalm nu när hon byggt upp en verksamhet på hemmaplan. Det blir för lång resa för hundarna. Men jag vägrar att släppa Mimmi och åker ut till Skogås och lämnar Frasse måndag och fredag då jag jobbar i Enskede. Övriga dagar, då jag arbetar i Vällingby är Frasse på Glada Svansar hunddagis som startats av en elev till Mimmi.


Jag är tacksam att jag och Frasse kom i kontakt med Mimmi och kan varmt rekommendera hennes verksamhet efter att ha känt henne i många år!

Mimmi förkovrar sig hela tiden, är professionell och positiv och jag har aldrig sett henne på dåligt humör!"

Inger Kinge och Frasse, Östermalm"Jag har haft mina två högpresterande tävlingshundar hos Aurora Hundtjänst i 7 år och det finns ingen annan jag skulle lämna mina hundar till. Dagisfröken Mimmi är lätt att ha och göra med, mycket proffsig, pålitlig och kompetent med oräkneliga timmar av arbete med hundflockar. Hon känner vilken typ av hundpersonlighet hon har framför sig och anpassar hanteringen utifrån det. Mimmi kan hund!!I hundgruppen är det alltid lugnt med bra stämning och ordning och reda. Plus i kanten för de rena, tjocka hundfällarna i bilen. Så tacksam att mina hundar tas om hand om på precis samma sätt som jag själv skulle ta hand om dom.
Helt enkelt – den bästa hundomsorg som finns!" 
Eva Riedel-Östlund med storpudeln Lisa och dvärgpudeln Siri”Jag hade min Alice (welsh terrier) hos Mimmi på Aurora Hundtjänst under flera år. Alice var en fantastisk hund på alla sätt, glad, busig och social. Alice var också ordentligt allergisk och det påverkade henne i perioder mycket. Hon behövde medicineras och hon kunde ibland bli dålig, må illa eller helt enkelt inte vara i form. Mimmi var otroligt lyhörd på Alice och hennes behov och Mimmi kunde läsa Alice lika bra som vi i familjen. Det gjorde att Mimmi ibland vid tidiga symptom tog Alice till veterinären och ringde mig på väg dit och talade om att nu är något på gång. För mig var det en otrolig trygghet att veta att Mimmi behandlade Alice och alla hundarna i hundgruppen med lika stort engagemang som sina egna.Mimmi och hennes kolleger är också mycket noga med inskolningen för nya hundar. Alla individer ska fungera tillsammans. Under dagarna så stimuleras hundarna med olika lekar och det anpassas också efter varje hund. Jag minns en gång då Mimmi var lite bekymrad vid lämning, en Staffordshire bullterrier och kompis till Alice hade använt Alice som avstampsramp när de lekte och Mimmi var orolig för att Alice´s självkänsla fått sig en törn. Omtänksam t och rart. Alice var en otroligt envis terrier och väldigt övertygad om sin egen förträfflighet och det var förmodligen bara nyttigt för henne att få sig en liten knuff. Både psykiskt och fysiskt var hon i toppform direkt efteråt. Men det är ett tecken på hur Mimmi verkligen ser och månar varje hund.
Jag vill gärna rekommendera Mimmi med kolleger till dig som funderar på att ha din hund hos henne. Jag nämner gärna servicen att Aurora Hundtjänst både hämtar och lämnar hundarna varje dag har varit ovärderlig. Mimmi lämnar varje hund rastad och lagom trött efter dagens aktiviteter. Det gjorde att vi stressiga dagar inte behövde ha dåligt samvete om vi inte hade möjlighet att aktiver Alice så mycket som vi velat. Hon fick alltid stimulans, mys och vila på fritids.
Nu finns inte Alice längre och hon är saknad. När sorgen och saknaden lagt sig skaffar jag säkert hund igen och den första jag ringer är Mimmi i hopp om en plats hos henne igen!

Mimmi och Aurora Hundtjänst får fem tuggben av fem möjliga!”
Titti Schultz med Alice”Vi har haft vår hund hos Mimmi i 8 år, från det att han var unghund till det att han blev äldre. Hon har varit otroligt duktig på att se till hans bästa i alla faser i livet. När han var liten hade han behov av bus och aktivitet och då han blev äldre och var lite mer försiktig av sig med onda tassar och ond rygg säkerställde hon att han fick lugna promenader utan alltför mycket stoj. Hon har alltid varit mycket mån om säkerheten i hundgruppen, varje ny hund har introducerats försiktigt och med stor kunskap kring hundgruppen.


Varje dag har vi fått en rapport över aktiviteter och eventuella avvikelser såsom humör, vätskeintag eller trötthet m m. Mimmi har varit väldigt mån om att säkerställa att hundarna ej varit i bilen för länge, att alla har haft en bra plats i bilen och att klimatet varit bra. Hon har planerat  dagarna utifrån väder så att alla hundarna har fått både lugna och aktiva utomhusupplevelser tillsammans med hundgruppen.


Överlag har Mimmi varit som en andra matte till vår hund som känt sig lika bekväm hemma hos henne som hos oss. Vi har haft andra lösningar för hundomsorg, men ingen har vi upplevt varit i närheten avseende den kvalitet och trygghet som vi känt för Mimmi”
Lisa Martin-Löf och hunden Staffan”Vår dvärgpinscher Samantha har gått hos Mimmi. Vi var mycket nöjda med åren med Aurora Hundtjänst som tyvärr nu lämnar innerstaden. Först var vi rädda att Samantha skulle bli ”portad” från hundomsorgen eftersom  hon kan vara skällig mot andra hundar, men det visade sig fungera fint och vi upplevde att hon fick bra social träning i hundgruppen.
Vår hund utvecklade också en mycket god relation med Mimmi och fick ibland sova över hos familjen då vi behövde resa bort. Möjligheten till inackordering i en trygg och hemtam  miljö var toppen. Vid ett tillfälle när Samantha var inackorderad kunde Mimmi inte hitta henne i huset. Lyckligtvis återfanns Samantha så småningom sovandes under täcket hos Mimmis lille son.
Numera är Samantha inte längre kvar i hundgruppen då vi bor i city, men hon ”jobbar” regelbundet på Mimmis workshops och hunddagisutbildningar. Det tycker hon är fantastiskt roligt, även om man kan bli väldigt trött efter en hel dags arbete utomhus!”
Susanne Eriksson och dvärgpinschern Samantha”Seriöst, smidigt och tryggt!
Vi har två hundar som går på Mimmis fritids sedan ett och ett halvt år tillbaka. Vi är SÅ nöjda. Våra hundar blir aktiverade, får umgås med andra hundar och blir bortskämda av personalen. Vår lilla knähund verkar alltid lyckas lista sig upp i någons famn på vilan.

Vi får dagliga rapporter via SMS, så vi vet vad hundarna haft för sig under dagen. Förutom glada, nöjda hundar så underlättas vardagen av att slippa lämna och hämta. Vi sparar tid och slipper stress. Jag har oregelbundna tider och Mimmi är tillmötesgående när jag behöver ändra dagar.Vi kan varmt rekommendera Mimmi och hennes Småhundsdagis Stimulans.”
Maude & Joakim Landholm, Trångsund”Vi har vår lilla chihuahua-blandning Ilma på STIMULANS Småhundsdagis. Det finns inte något bättre upplägg! Vi är jättenöjda och lika så Ilma. Att Ilma blir hämtad och lämnad varje dag är toppen, ingen stress för oss eller Ilma. Att komma hem till en hund som är nöjd med dagen, och vi vet att hon inte kunde haft det bättre gör det enkelt att kunna ha hund, heltidsjobb och gott samvete på samma gång!Aurora Hundtjänst känns seriöst och kompetent vilket gör att det känns väldigt tryggt att ha Ilma där. När Mimmi kommer på morgonen blir Ilma överlycklig och följer gladeligen med. Aurora Hundtjänst aktiverar hundarna på ett fantastiskt sätt med olika sorters träning och trix och alla hundar får alltid vila. Ilma känns stimulerad och nöjd när hon kommer hem.Att Mimmi också erbjuder inackordering för hundarna öppnar upp för möjligheter till resa och annat som annars kan vara svårt. Att lämna Ilma hos någon som hon är trygg med och tycker om är självklart det bästa alternativet.Vi vill verkligen rekommendera STIMULANS Småhundsdagis hos Aurora Hundtjänst för alla. Det kan vara jobbigt att lämna ifrån sig en familjemedlem men eftersom vi vet att Ilma har det så fantastiskt bra så känns det toppen. Vi tror det är svårt att hitta ett så bra, seriöst och tryggt hundfritids som Aurora Hundtjänst och vi känner att vi haft väldigt tur."
Sofia Niemi, Jessica Nordin och Ilma"Hundfritids är en perfekt lösning för oss som jobbar mycket i veckorna men ändå vill ge vår lilla shitzu-blandis en stimulerande vardag. Vi behöver inte tänka på att hämta och lämna i rusningstid. En glad och nöjd hund möter oss när vi kommer hem.
Sedan Bessie började på Hundfritids (STIMULANS Småhundsdagis efter namnbyte) på heltid har hon dessutom blivit mer stabil i psyket och mer framåt, från att tidigare varit väldigt osäker. Dessutom har hon blivit mycket bättre med hundmöten. Jag rekommenderar verkligen alla med hund att anlita Aurora Hundtjänst, med kompetenta fritidsfröken Mimmi i spetsen!"
Lisa Hjelm och Bessie, TrångsundFLER REFERENSER ÄR SNART SYNLIGA HÄR SÅ KIKA GÄRNA IN LITE SENARE IGEN !!